Разходка в подножието на връх Готен - Софийска Стара планина​

ЕЛА, ЗА ДА СЕ НАСЛАДИМ ЗАЕДНО НА ТУЧНАТА ПРИРОДА В КРАЯ НА ПРОЛЕТТА + НАУЧИ ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА РАЙОНА НА СОФИЙСКА СТАРА ПЛАНИНА

КОГА: 05.06.2022, 09:30 ч.

КЪДЕ: Сборен пункт - последната спирка на автобус 90 в гр. Бухово

Фондация „За повече здраве и щастие“ в партньорство с Кметство „Бухово“ те кани на разходка по южните склонове на Стара планина!

Планираният маршрут е със средна натовареност и дължина около 7 км в посока – време за ходене не повече от 2 часа в посока, с умерено темпо. Наш водач по маршрута ще бъде кметът на Бухово, инж. Тодор Димитров – геофизик по образование и сладкодумен разказвач, който добре познава планинските пътеки и историята на района.       

Ще се движим по южните склонове на Готенско било. По пътя ще видим железен кръст, поставен на място, където е имало жертвеници още от тракийско време. Както и древно светилище за поклонение на пророк Еремия. Ще минем през местността „Градището“, с останки от средновековна крепост и отлична гледка към софийското поле. По пътя ще забележим и някои куриозни обекти от по-новата история, като партизанска землянка, посещавана от Добри Джуров.       

Около обяд ще направим 1-часова почивка. И ще поемем обратно, с възможност за прибиране през пътека със сенчеста горичка. Целта е около 14:30 ч. да сме отново в Бухово.

Моля, имай предвид, че това е споделена разходка, а не преход с лицензиран планински водач! Включвайки се в разходката, носиш лична отговорност за своята безопасност. И поемаш ангажимента да не замърсяваш природата с отпадъци.

ЗАПИШИ СЕ В ГРУПАТА: ОНЛАЙН ФОРМУЛЯР

NB! Максимално допустимият брой участници в прехода е 20 човека. Формулярът за записване ще бъде изключен при достигането на тази бройка. 

Няма такса за участие. 1-2 дни преди събитието ще получиш на мейла си финални организационни детайли. А след събитието ще ти изпратим на мейла красиви снимки за спомен. 🙂